Nieuws

BEWEGING OP VERWIJZING

"Beweging op Verwijzing" is een concept van het Vlaams Instituut Gezond Leven in samenwerking met Stad Gent waarbij iedereen die te weinig beweegt, gestimuleerd wordt om dit meer te gaan doen!  Vraag een verwijsbrief aan jouw huisarts mocht je hiervoor interesse hebben. Specialisten, diëtisten, kinesisten, podologen… kunnen hiervoor ook doorverwijzen.

Je kan eveneens Anouk Windey, bewegingscoach, contacteren via volgende link: : https://www.gezondleven.be/projecten/bewegen-op-verwijzing/bov-coaches/anouk-windey

Bewegen

Wie met obesitas of overgewicht kampt, heeft niet alleen meer kans op chronische ziektes zoals hart- en vaatziekte, diabetes of kanker, maar ook op acute aandoeningen zoals COVID19.  

We weten dat gezond eten en meer bewegen hét verschil maakt ! 

Met deze flyer wordt uitgelegd waarom dit zo belangrijk is en hoe dit op een eenvoudige manier gerealiseerd kan worden. 
Ook wordt in ons obesitascentrum het Fitesse-programma georganiseerd waarbij patiënten met overgewicht 2x per week komen sporten onder begeleiding van een kinesiste, diëtiste, psycholoog en revalidatie-arts.         

Bewegen
Bewegen

 

WEBINAR "Obesitas & bariatrische chirurgie op lange termijn"

Ons obesitascentrum organiseert op donderdag 20 mei om 19 u een webinar over ‘Obesitas & bariatrische chirurgie op lange termijn’ waarbij verschillende disciplines de implicaties en complicaties van beide toelichten.

Huisartsen, diëtisten, kinesitherapeuten en geïnteresseerde verpleegkundigen worden uitgenodigd om de sessie bij te wonen.

 

inschrijven kan via deze link: https://www.mariamiddelares.be/nl/kalender/webinar-obesitascentrum-implicaties-en-complicaties-bij-obesitas-en-bariatrische-chirurgie-op-lange-termijn

         

Uitnodiging Webinar Obesitascentrum 12-05-21
Uitnodiging Webinar Obesitascentrum 12-05-21
Vanaf 1 januari 2021 wordt ons obesitasteam versterkt door dr. Maxime Dewulf. In juli 2018 studeerde hij af als algemeen chirurg aan de universiteit van Gent, aansluitend werd hij 1 jaar fellow bariatrisch- (obesitas) en colorectale (darm) heelkunde in onze dienst en nadien fellow hepatobiliaire (lever/galwegen/pancreas) chirurgie in het MUMC in Maastricht.
Richtlijnen huisarts

“In het obesitascentrum van AZ Maria Middelares kunnen obese patiënten terecht voor behandeling en begeleiding door een gespecialiseerd en multidisciplinair team, waarbij via een selectie- en screeningsproces geëvalueerd wordt of de patiënt in aanmerking komt voor een operatieve of conservatieve behandeling. Er werd een handleiding voor huisartsen uitgewerkt met richtlijnen over het preoperatieve zorgpad en de meest frequente postoperatieve problemen. Daarmee hopen we op een nog betere interactie en communicatie tussen de huisarts en de specialist.”

           

Tijdens de week van de diëtiste, van 18 t.e.m. 22 maart 2019, voert AZ Maria Middelares een sensibilisatiecampagne ter preventie en behandeling van obesitas. Ons obesitascentrum organiseert op donderdag 21 maart om 19.00 uur een informatieavond waarbij verschillende disciplines de impact van obesitas op hun specifieke ziektebeelden toelichten.
Alle geïnteresseerden, geopereerde patiënten of mensen die een operatie overwegen kunnen de sessie bijwonen en tot slot samen afsluiten met een hapje & drankje.

Hieronder vindt u de flyer terug met informatie hoe u zich kan inschrijven.

Kookworkshop Obesitaskliniek