Nieuws

Vanaf 1 januari 2021 wordt ons obesitasteam versterkt door dr. Maxime Dewulf. In juli 2018 studeerde hij af als algemeen chirurg aan de universiteit van Gent, aansluitend werd hij 1 jaar fellow bariatrisch- (obesitas) en colorectale (darm) heelkunde in onze dienst en nadien fellow hepatobiliaire (lever/galwegen/pancreas) chirurgie in het MUMC in Maastricht.
Richtlijnen huisarts

“In het obesitascentrum van AZ Maria Middelares kunnen obese patiënten terecht voor behandeling en begeleiding door een gespecialiseerd en multidisciplinair team, waarbij via een selectie- en screeningsproces geëvalueerd wordt of de patiënt in aanmerking komt voor een operatieve of conservatieve behandeling. Er werd een handleiding voor huisartsen uitgewerkt met richtlijnen over het preoperatieve zorgpad en de meest frequente postoperatieve problemen. Daarmee hopen we op een nog betere interactie en communicatie tussen de huisarts en de specialist.”

           

Tijdens de week van de diëtiste, van 18 t.e.m. 22 maart 2019, voert AZ Maria Middelares een sensibilisatiecampagne ter preventie en behandeling van obesitas. Ons obesitascentrum organiseert op donderdag 21 maart om 19.00 uur een informatieavond waarbij verschillende disciplines de impact van obesitas op hun specifieke ziektebeelden toelichten.
Alle geïnteresseerden, geopereerde patiënten of mensen die een operatie overwegen kunnen de sessie bijwonen en tot slot samen afsluiten met een hapje & drankje.

Hieronder vindt u de flyer terug met informatie hoe u zich kan inschrijven.

Kookworkshop Obesitaskliniek