Nieuwtjes

"Dr Van Der Fraenen Donald komt ons team versterken"

Vanaf 1 augustus 2022 wordt ons team versterkt door dr. Donald Van Der Fraenen. In juli 2014 studeerde hij af als algemeen chirurg aan de universiteit van Gent. Aansluitend volgde hij fellowship in het AZ Sint Jan te Brugge, met de focus op complexe obesitaschirurgie (heroperaties na eerdere obesitasoperatie of in geval van problemen). Nadien startte hij als resident in het ASZ Aalst voor colorectale en obesitaschirurgie in het ASZ Aalst; alwaar hij sinds 2017 ook deel uitmaakte van de staf Abdominale Heelkunde. Ondertussen bouwde hij in 2016 en 2017 ook mee de Obesitaskliniek in het UZ Brussel verder uit.

Dr Van Der Fraenen heeft een ruime ervaring in de Obesitaschirurgie en is hierdoor ook betrokken in verschillende wetenschappelijke organisaties. Zo is hij bestuurslid en voorzitter van het wetenschappelijk comité van de Belgische vereniging voor Obesitaschirurgie (BeSOMS), is hij lid van het wetenschappelijk comité van de Barialink Academy (Linking experts on Bariatric Surgery) en is hij Editor voor Obesitaschirurgie in de Acta Chirurgica Belgica.

Binnen ons ziekenhuis zal hij zich naast de obesitaschirurgie ook richten op de colorectale heelkunde.

Vanaf 1 januari 2021 wordt ons obesitasteam versterkt door dr. Maxime Dewulf. In juli 2018 studeerde hij af als algemeen chirurg aan de universiteit van Gent, aansluitend werd hij 1 jaar fellow bariatrisch- (obesitas) en colorectale (darm) heelkunde in onze dienst en nadien fellow hepatobiliaire (lever/galwegen/pancreas) chirurgie in het MUMC in Maastricht.