Events

"Lange termijnsgevolgen na bariatrische heelkunde: het belang van een multidisciplinaire aanpak"

Obesitaskliniek Maria Middelares heeft op dinsdag 18 oktober 2022 een symposium georganiseerd voor de Medische Kring van de Huisartsen regio Gent, over de ‘Lange termijnsgevolgen na bariatrische heelkunde. Collega’s van endocrinologie, plastische heelkunde, gynaecologie, gastro-enterologie en fysiotherapie hebben het gehad over het belang van een multidisciplinaire aanpak na vermageringschirurgie. 

Tijdens de week van de diëtiste, van 18 t.e.m. 22 maart 2019, voert AZ Maria Middelares een sensibilisatiecampagne ter preventie en behandeling van obesitas. Ons obesitascentrum organiseert op donderdag 21 maart om 19.00 uur een informatieavond waarbij verschillende disciplines de impact van obesitas op hun specifieke ziektebeelden toelichten.
Alle geïnteresseerden, geopereerde patiënten of mensen die een operatie overwegen kunnen de sessie bijwonen en tot slot samen afsluiten met een hapje & drankje.

Hieronder vindt u de flyer terug met informatie hoe u zich kan inschrijven.

Kookworkshop Obesitaskliniek
Uitnodiging Webinar Obesitascentrum 12-05-21

“In het obesitascentrum van AZ Maria Middelares kunnen obese patiënten terecht voor behandeling en begeleiding door een gespecialiseerd en multidisciplinair team, waarbij via een selectie- en screeningsproces geëvalueerd wordt of de patiënt in aanmerking komt voor een operatieve of conservatieve behandeling. Er werd een handleiding voor huisartsen uitgewerkt met richtlijnen over het preoperatieve zorgpad en de meest frequente postoperatieve problemen. Daarmee hopen we op een nog betere interactie en communicatie tussen de huisarts en de specialist.”

Uitnodiging Webinar Obesitascentrum 12-05-21

WEBINAR "Obesitas & bariatrische chirurgie op lange termijn"

Ons obesitascentrum organiseert op donderdag 20 mei om 19 u een webinar over ‘Obesitas & bariatrische chirurgie op lange termijn’ waarbij verschillende disciplines de implicaties en complicaties van beide toelichten.

Huisartsen, diëtisten, kinesitherapeuten en geïnteresseerde verpleegkundigen worden uitgenodigd om de sessie bij te wonen.

Inschrijven kan via deze link