Salades en wraps

Avocadospread

Besmeer een (getoaste) boterham of cracker met de spread en werk af met rauwkost en eventueel wat extra kruiden naar keuze. Lekker als lunch, maar ook ideaal als gezond hapje met een toastje of plakjes stokbrood.

 

Wrap met ei & spinazie

Dit gerecht is ideaal om de koelkastrestjes van groenten op te gebruiken. Vervang de spinazie o.a. door ajuin / paprika / witte en/of groene asperges / … en zorg zo voor minder afval door alle restjes op te gebruiken.

 

Wraps met geitenkaas

De wraps kunnen perfect de avond voordien klaargemaakt worden en in de koelkast bewaard worden tot de volgende middag.

Eiwrap met zelfgemaakte kruidenkaas

Deze lunch kan gerust de dag voordien klaargemaakt worden. Bewaar in de koelkast.
Vervang je zelfgemaakte kruidenkaas eens door een natuur verse kaas (type Philadelphia kaas) in combinatie met gerookte zalm en je krijgt een lekkere variatie op dit recept.
 

Chili sin carne

De wraps kunnen ook vervangen worden door zilvervlies- of bruine rijst. Neem in dit geval 40-60 gram ongekookte rijst per persoon.

Wrap met kippenreepjes en feta

Vervang het yoghurtsausje eens door tzatziki of guacamole voor een andere smaaktouch!

Quinoasalade met watermeloen en feta

De quinoa kan vervangen worden door rijst of couscous en de feta kan vervangen worden door mozzarella.

Wrap met gerookte zalm

Frisse wrap met ui, mango, rucola enz.

Wrap met gerookte makreel

Bespaar tijd en maak de wrap op voorhand klaar! 

Vegetarische wrap met avocado en paprikahumus

Rauwe look wordt soms moeilijker verdragen, dit kan in de hummus weggelaten worden óf dit kan vervangen worden door lookpoeder.

Lentesalade met babyspinazie, avocado en mango

Graag nog wat meer pit? Voeg dan rode ajuinringen toe aan de salade.

Zomersalade met linzen en feta

Serveer de salade met een volkoren (geroosterde) boterham of met 100 à 120 g gekookte quinoa, volkoren couscous of volwaardige rijst.

Zelfgemaakte volkoren tortillawraps

De zelfgemaakte wraps kunnen op verschillende manier gegeten worden: als wrap (bij de lunch), als aperitiefkoekjes met een gezonde dip, als basis voor quesadilla’s ...

Quinoasalade

Serveer als bijgerecht bij een barbecue of eet deze salade als lunch.

Linzensalade met broccoli

een frisse salade voor in de lente!

Gezonde lunch - wrap met cottage cheese en avocado

Nog geen vette vis gegeten deze week, voeg dan een sneetje gerookte zalm toe aan deze wrap.                         

Broccoli - platbroodsandwich met humus en wortelsalade

Naast deze lunch, kan dit platbrood ook gebruikt worden bij de warme maaltijd als pizzabodem

Koude pastasalade met tonijn en tomaat

Heerlijke zomerse salade

Gezond broodbeleg krab- en tonijnsalade

Voeg dit toe aan je favoriete rauwkostsalade en maak je eigen koude schotel of gebruik dit bij de lunch als belegkeuze bij je boterhammen of crackers.

Zomerse salade met tomaat, watermeloen en fetakaas

De munt maakt dit recept extra zomers, maar kan ook vervangen worden door basilicumblaadjes.

vegetarische quinoasalade met kikkererwten

Superhandig  en helemaal hip, makkelijk als lunch ‘on the go’ en ziet er ook nog eens leuk uit.

Wraps

Frisse wrap met zalm en komkommer

Gezonde lunch - wrap met ei

Lekkere wrap met worteltjes, erwtjes en eitjes.