Salades en wraps
Perzik - komkommersalade
Serveer met (getoast) brood of maak een volledige maaltijdsalade door bijvoorbeeld quinoa of rijst toe te voegen.
Avocadospread
Besmeer een (getoaste) boterham of cracker met de spread en werk af met rauwkost en eventueel wat extra kruiden naar keuze. Lekker als lunch, maar ook ideaal als gezond hapje met een toastje of plakjes stokbrood.
Wrap met ei & spinazie
Dit gerecht is ideaal om de koelkastrestjes van groenten op te gebruiken. Vervang de spinazie o.a. door ajuin / paprika / witte en/of groene asperges / … en zorg zo voor minder afval door alle restjes op te gebruiken.
Wraps met geitenkaas
De wraps kunnen perfect de avond voordien klaargemaakt worden en in de koelkast bewaard worden tot de volgende middag.
Eiwrap met zelfgemaakte kruidenkaas
Deze lunch kan gerust de dag voordien klaargemaakt worden. Bewaar in de koelkast.
Vervang je zelfgemaakte kruidenkaas eens door een natuur verse kaas (type Philadelphia kaas) in combinatie met gerookte zalm en je krijgt een lekkere variatie op dit recept.
Chili sin carne
De wraps kunnen ook vervangen worden door zilvervlies- of bruine rijst. Neem in dit geval 40-60 gram ongekookte rijst per persoon.
Wrap met kippenreepjes en feta
Vervang het yoghurtsausje eens door tzatziki of guacamole voor een andere smaaktouch!
Quinoasalade met watermeloen en feta
De quinoa kan vervangen worden door rijst of couscous en de feta kan vervangen worden door mozzarella.
Vegetarische wrap met avocado en paprikahumus
Rauwe look wordt soms
moeilijker verdragen, dit kan in de hummus weggelaten worden óf dit kan
vervangen worden door lookpoeder.
Lentesalade met babyspinazie, avocado en mango
Graag nog wat meer
pit? Voeg dan rode ajuinringen toe aan de salade.
Zomersalade met linzen en feta
Serveer de salade met
een volkoren (geroosterde) boterham of met 100 à 120 g gekookte quinoa,
volkoren couscous of volwaardige rijst.
Zelfgemaakte volkoren tortillawraps
De zelfgemaakte wraps
kunnen op verschillende manier gegeten worden: als wrap (bij de lunch), als
aperitiefkoekjes met een gezonde dip, als basis voor quesadilla’s ...
Quinoasalade
Serveer als bijgerecht
bij een barbecue of eet deze salade als lunch.
Gezonde lunch - wrap met cottage cheese en avocado
Broccoli - platbroodsandwich met humus en wortelsalade
Naast deze lunch, kan dit
platbrood ook gebruikt worden bij de warme maaltijd als pizzabodem
Gezond broodbeleg krab- en tonijnsalade
Voeg dit toe aan je
favoriete rauwkostsalade en maak je eigen koude schotel of gebruik dit bij de
lunch als belegkeuze bij je boterhammen of crackers.
Zomerse salade met tomaat, watermeloen en fetakaas
De munt maakt dit
recept extra zomers, maar kan ook vervangen worden door basilicumblaadjes.
vegetarische quinoasalade met kikkererwten
Superhandig en helemaal hip, makkelijk als lunch ‘on the
go’ en ziet er ook nog eens leuk uit.
Gezonde lunch - wrap met ei
Lekkere wrap met worteltjes, erwtjes en eitjes.