Koude maaltijden

Scrambled tofu

Scrambled tofu is de plantaardige variant op scrambled eggs (roerei). 
Tofu is een plantaardige vleesvervanger, ideaal je vlees op een voedzame manier te vervangen.

(Vegetarische) tabouleh met geroosterde kikkererwten

Varieer gerust met de groenten in de tabouleh, opnieuw een ideaal recept om frigo’restjes’ op te gebruiken.

 

Zoete aardappelsalade

Zoete aardappel is helemaal hip en trending, maar is qua voedingswaarde gelijkaardig aan een gewone aardappel. Qua smaak is het echter wel verschillend, zoals de naam reeds doet vernoemen smaakt deze aardappel zoeter en kruidiger dan onze ‘gewone’ variant. Ideaal qua smaakbeleving in combinatie met de fetakaas in deze lauwwarme salade.

 

Vegetarische curry met parelcouscous

In de plaats van de parelcouscous kan er gekozen worden voor quinoa, bulgur, couscous, volkoren couscous...

 

Broccolisalade

Serveer met een (getoaste) boterham of met een (overschotje) gekookte rijst / deegwaren / quinoa.

Taboulé met berloumi broccoli en granaatappel

Berloumi heeft een unieke smaak met een rijk aroma. Maar het is vooral de textuur die de kaas uitzonderlijk maakt want hij smelt niet zoals andere kazen, het is vrij elastisch, een beetje ‘chewy’ zelfs. Berloumi is een Belgische Halloumi.

Broodje falafel met yoghurtsaus

Het broodje kan vervangen worden door een zelfgemaakte couscous salade of serveer de falafel balletjes bij de warme maaltijd ter vervanging van het stuk vlees/vis.